Monday, August 10, 2009

july
















Temmuz'u es gecmisiz epeyi de ara vermisiz, 1.5 ay olmus yazmayali. Bunun buyuk bi bolumu vakitsizlik geri kalani ise motivasyonsuzluktan kaynaklandi sanirim. Feysbuk kapali, buraya da yazmadik, verdigim gecici iletisimsizlikten oturu kusura kalmayin :) Temmuzdan kisaca birkac anektod aktarmak gerekirse..

4 Temmuzda Park City de kutlamalara katildik, haftasonunu orada gecirdim. Sundance film festivalinin de yapildigi, oturdugum yere 1 saat mesafede, yesile doyulan, pek sirin evleri olan, utah hatta amerikanin kis sporlari merkezi hatta olimpiyatlarin da yapildigi yer. Gunduz ana caddesinde parade vardi, pek bi renkli ve eglenceliydi. Sonra oradan City Park'a gecildi ve burada gun boyu konserler, aktiviteler, maclar, barbeku ve sanirim bir hayli dedikodu yapildi..evet dedikodu, cunku atmosfer asagi yukari bizim universitelerin mayfestlerinin kapsamlisi seklindeydi. Haliyle izlemesi komik, kulak misafiri olmasi da bir hayli ilginc cok genis bir gossip girl sahnesi gibiydi, en azindan genclerin oldugu kesim. Aksaminda ise havai fisek gosterileri vardi o kisim da eglenceliydi, herkes battaniyeleri, icecekleri, bilimum foto ve video arac gerecleriyle dagin eteklerinde yerlerini aldi. Zaten abiler her onemli gun ve bayramlarini havai fisekleriyle kutladiklari icin.. pek bi vatanseverler canim uzerlerine duseni yapiyorlar! Neyse cok girmiyim yoksa cuvaldiz durumumuz ortaya cikacak bu durumla ilgili. Ertesi gun de yine caddeye kurulan standlar, yiyeceklerle o gun de keyifli bir bicimde gecti, bisikleti de goturmustum ki degdi.. zaten burada bisikleti, hatta dirtbike'i olmayani dovuyorlar.. boatu olmayana veya snowboard yapmayana ise kiz vermiyorlar :) Neyse kis gelsin bekliyoruz sabirsizlikla..

Ayin ortasinda ise daha onceki postta da bahsettigim '500 days of Summer' in screeningi hatta daha dogrusu Utah premiere'i vardi. Cikista roportaj yapan ablaya da dedigim gibi "it was zooey..wonderfully, weirdly zooey!" :P Bilmiyorum Istanbula geldi mi gelicek mi ama cokk guzeldi yahu. Yani hic spoilere giresim yok, zaten hangi birini anlatiyim...sadece bosuna I love the Smiths dememisim ;) film harika, zooey muhtesem, soundtrack cok basarili... cok iyi seyler hakkinda cok da konusmaya gerek yok sanirim.


Temmuz ayimizin diger bir aktivitesi ise :) MLS all-star maciydi, Everton'a karsi oynadilar. Beckham abi birkac gun once taraftarlarla olay cikardigi icin sanirim kadroda yer almadi. Cok enteresan bi deneyimdi amerikali kardeslerle futbol maci. Henuz gece sene yapilan 20 bin kisilik bir statti, iyi bir rakam amerikadaki futbolun popularitesine gore, guzeldi tabi de benim Sukru Saracoglum burnumda tuttu zaten mac boyu anlattim geldigim arkadasa da. 10 sene once championship managerde transfer ettim Louis Saha da vardi, yine tanidiklardan Ljungberg, tim Howard, Casey Keller da vardi. Ilginc olan mac penaltilara kaldi ve o coskuyu gormeniz lazimdi, ben gulmeye basladim arkadasima dondum dedim bu sampiyonlar ligi maci veya dunya kupasi degil ne deliriyor bu sizin manyaklar diye, o da bu Salt Lake'in dunya kupasina en cok yaklastigi an bir daha goremezler boyle birsey dedi gulduk. Bir de burda kizlar inanilmaz oynuyor, zaten erkeklerin 10 kati kadar kiz var futbol oynayan her ilkokul, lise ve universitenin kiz takimlari inanilmaz, Ucla'den biliyorum pek yaman oynuyorlar kendileri. Bir de statta bira icerek futbol maci izlemek degisik bir tecrube oldu, bizim statta ayni atmosferi bir an canlandirdim.. cok da birsey soylememe gerek yok siz de canlandirin zaten bi kelimeler kifayetsiz kalicaktir eminim :) Bir de mac sirasinda yapilan geyikler cok zayifti, yine bizim zehir gibi zekaya sahip taraftarlari aradim.. en zekice yapilan yorum "anneannem senden hizli kosar, hem de tekerlekli arabasi olmadan" oldu.. yani cok zayiflar en azindan futbol maclari icin. Bir de 'cok cok' kulturleri yok kalkan biri efendi gibi pozisyon bitince oturuyo hic zevki yok. Ayrica ingilizce futbol geyigi ne kadar zormus, ercan tanerimsi ses tonumla yaptigim pek cok klise havada kaldi.. ingilizcesi o kadar komik veya anlamsiz oluyor ki, yine de birkac enternasyonel hamleyle onlara da anlam kazandirdim ama canim turkcem gibisi yok hele ki futbolda! Sahalarda gormek istemedigimiz turden hareketleri kelimelerini ceviriyosun ama ruhu gidiyor, de bakiyim eyyamci hakem, hatta futbolcu tabiriyle haaakem demeye calis napicaksin referee deki e leri mi uzaticaksin :P Neyse ornekleri cok burda kesiyim. Birkac video var firsat bulursam yuklerim stattan.

Su anda aklima gelen birkac temmuz aksiyonuydu bunlar, aklima geldikce yazarim yine.


"Kennedy Bakircioglu shoots...Just wide off the target!" (Bu da CM den kalanlardan, CM canimsin :)

2 comments:

Anonymous said...

Santiiiii
I miss you so much!!!
GH

Anonymous said...

Oohh partyler,kutlamalar,filmler,maclar sonra tabi yazmassin 2 ay.Ondan sonra bekle ki sero biseyler yazsin:)