Monday, March 22, 2010

ynwa



San Diego, aksam ustu.. bir dunya irish pubtan herhangi birinde tanisilan bir grup. Iclerinden biriyle basliyor muhabbet tabi ki konunun donup dolasip geldigi yer futbol. Arsenalli ciktilar, heleki Istanbul, Fenerbahce, Chelsea galibiyeti 2-1 lik, anti-gs :) kankayiz yani oyle boyle degil. Tabi ki Liverpool askimizi ortaya koyunca tekrar bir gozden gecirdik kankaligi ama yine keyifli gecen bir sohbet, en azindan ozlemisim de 5 dakikadan uzun suren bir futbol muhabbetini (amerikan kardesler no offense:). Iki hafta sonra bu kez evde tv karsisindayiz, birazdan Liverpool-Portsmouth maci basliyacak ve uzun zamandir Liverpool'u izlememisim, uzun zamandir 90 dakika mac izlememisim, uzun zamandir futbol(soccer) :) maci izlememisim... eh net bir pozisyon degerlendirdim tabi.
4-1 biten mac, sonuc degil, sonuc...cok ozlemisim! Zamanin fowler, owen, mcmanaman, ince, redknapp li kadrosu, KOP hala aklimdan silinmis degil. Isin CM kismina ise hic girmiyorum. Sonralari yine takipteydim belki kimi zaman uzaktan da olsa, sonra bir kopukluk ve Olimpiyat stadindaki o muhtesem final, you'll never walk alone'u her ne kadar Anfield deki gibi olmasa da orada oyle bir gecede dinlemek... tarifsiz. Sonra yine koca bir ara, is-guc, hayat derken.
Avrupa'ya donmenin kafami kurcaladigi su gunlerde bu bir isaret mi yoksa? :) Hayir deliyim simdi Liverpool'a yerlesirim sirf bu yuzden aman diyip konuyu gecistirmem lazim ki her haftasonu Anfield fikri ve Beatles'in sehri muthis cekiciligini korusa da (kaldi ki yeni stadi acilacak sanirim bu sene) ve ayrica sezon biletleri icin yillardir bekleyen bir waitlistleri var adamlarin.
Bu gecen hafta klavyeye aldigim bir yaziydi. Bundan sonra Lille'i de yendiler ve az once Manu'ya yenildiler ve aslinda ciddi kotu gecen bir sezon ama hicbiri onemli degil, zira bu skorlara dayali hatta futbola dayali bir yazi degil kanimca ki burada futbol, siyaset, politika vb. konulardan ozellikle kaciniyorum yoksa surekli soyleyecek birseyler var o konuda. Burayi nispeten daha kisisel tutmaya calisiyorum.

Cok fazla gevelemisiz, aslinda ana fikir kisa ve net...seviyorum ulen..! ve artik herkesin bildigi o sozler...

When you walk through a storm hold your head up high,

And don't be afraid of the dark.
At the end of a storm is a golden sky
And the sweet silver song of a lark.

Walk on through the wind,
Walk on through the rain,
Tho' your dreams be tossed and blown.
Walk on, walk on with hope in your heart
And you'll never walk alone,
You'll never walk alone!

No comments: