Wednesday, August 3, 2011

lutfen cocuklari pistten alalim


Yine uzuuun bir ara, ve bu sefer fitili atesleyen sinir bozan isyan icgudusu. Buyuk bolumunu malum ayriligin olusturdugu bu arada su ana kadar daha onemli,ilginc ve kayda deger anlar olsa da acilis bu ‘kutsal kurum’a denk geldi.

Bugune kadar pek cok yakin arkadasim da dahil olmak uzere hatiri sayilir orandaki tecrubemle ciddi bir nikah-dugun katilimcisi olarak takriben 10 senedir bu gorevimi idame ettirmekteyim, ozellikle son 5-6 yillik surecte en sade nikahindan en satafatli dugune kadar zengin bir icerige goz atma sansim oldu. Girisi cok uzatmadan son olarak burada uzum yemek amacimiz bagcilar benim kardesim :) o yuzden evli kardeslerim alinmasin, oturmus bu sisteme isyanimiz cok da fazla baska secenegi olmayan insanogluna degil.. en azindan direkt olarak degil :) Sonucta dillendirilecek cumleleri simdiden duyabiliyorum bekara hatun bosamaktan tut seni de gorucez arslanim tarzina kadar, ve burada tek siginagim ‘allahim bari bu laflari yedirtme’den oteye gidemez :)

Izdivac hadisesinin bu kadar sektorlesmesi gercekten can sikici. Tabi ki belli ritueller ve kliseler yapilmak zorunda, hele ki olay bir anlamda aileler evleniyor boyutunda vuku buluyorsa. O yuzden bu konuda cok da disaridan yasamadan yorum yapmak dogru degil belki ama olan biteni gormek ve anlamak icin de illa kendinin evlenmesine gerek yok, yakin-uzak cevrende bile gozlemleyip kavrayabilirsin durumu. Yine de savundugum sey ideal olana -en azindan kafamda- daha yakin. Su ana kadar carkin disina cikip da tum bu curcunayi elinin tersiyle iten arkadasim yok, kim bilir belki de gizli bir olusumun uyesi oluyorsundur teklif ettiginde veya evet dediginde ve kararlari artik sen alamiyorsundur sirket yapman gerekenleri soyluyor ve seni yonlendiriyordur, eger soylenenleri yapmazsan sevdiklerin tehlike altinda oluyorlardir bilmiyorum! ‘the company’ hesabi, “butun masalari dolasacaksiniz tamam mi hem de bizim istedigimiz sirayla yoksa kucuk kuzen berkay’i bir daha goremezsiniz!” ya da “fatih urek’in sarkisinda butun li li leri soyliyeceksiniz aksi takdirde salon takimina kayinvalideler karar verir!” veyahut “Su ana kadar kazandiginiz ve cok daha anlamli sekilde kullanacaginiz bizim belirleyecegimiz miktari soyledigimiz oranlarda kuyumcu, fotografci, kiyafetci, mekanci, cateringci, organizasyoncu, mobilyaci, cicekci, ulasimci, simitci, kahveci, gazozcuuu esnafa dagitacaksiniz yoksaaa bundan sonraki tum tatillere dort bir yaniniz ufak cocuklu ailelerle cevrili deniz otobusuyle gidip gelirsiniz!”
Tamam sonuncusu cok agir oldu, dusmana yapilmaz :)
Neticede cok uzatmayalim ama bencil olmanizin mazur gorulebilecegi ender gunlerden biri bu hayatta, herseyden once sizin mutlu mesut bahtiyar olmaniz gereken ve caniniz istedigi gibi sekil bulmasi gereken bir gun. Aylar oncesinden baslayan stres ve sikintili gunlerin sonucunda ne oldup bittigini anlayamadiginiz fakat deli yoruldugunuz Murphy kanunlarinin sonuna kadar gecerliligini korudugu bir gece. Katilana kalan ordovr tabaginin ertesi gune etkisi ve elde bir adet balmumu gelin ve damat fotografi, terli kisimda patlamis flas ve gecenin bitmesinden saatler sonra cozulen yarim ay siritis.
Bu mudur? Budur!
Olacak o kadar jenerigiyle bitirelim “arada bir dilimiz surcer ise affola, tutmasini biliriz de kemigi yok bunun..”

Bekar ;)

No comments: